Home » Prijzen vergelijken, doe het slim!

Prijzen vergelijken, doe het slim!

Prijzen vergelijken, doe het slim!

Prijsvergelijking is een belangrijke stap bij het nemen van een weloverwogen beslissing. Maar hoe doe je dat nu op een efficiënte en correcte manier?

 

In deze blogpost belichten we 2 basisregels die je in acht moet nemen om onze prijzen te vergelijken met andere aanbiedingen.

Vergelijk met de juiste tijdsperiode

Prijzen zijn dynamisch en kunnen fluctueren in de tijd. Om een correcte vergelijking te maken, is het dus belangrijk om te kijken naar de prijzen die actief waren tijdens de periode die voor jou relevant is.

 

Tip: Maak gebruik van onze historische prijsinformatie. Zo kan je de prijzen van vandaag vergelijken met de prijzen die golden op het moment van je vorige verkoop.

Vergelijk met de juiste prijs

Niet alle kabel is gelijk. Kijk dus goed naar wat voor restkabel je verzamelt. In de meeste gevallen wordt er één van volgende categorieën als basis genomen voor uw kabelafval.

 

Kabel: gemengd (>40%)
Deze kabel komt hoofdzakelijk uit algemene elektriciteitswerken. Bestaat uw kabel vooral uit XVB 2,5mm² of groter en VOB dan valt uw kabel onder deze categorie.

 

Kabel: gemengd industrieel (>35% Cu)
Deze kabel komt hoofdzakelijk uit data- automatisatie- en signalisatiebekabeling, XVB 1,5mm² of kleiner en bevat geen resten VOB.

 

Het grootste prijsverschil zit in de uitsortering van uw zware kabel. XVB vanaf 25mm² wordt door onze sorteerders uitgehaald en apart gewogen. Uit ervaring weten we dat bij elektriciens en bedrijven gemiddeld zo’n 20% zware kabel wordt uitgesorteerd. Gezien deze meer waard is dan uw basiscategorie zal dit uw gemiddelde prijs sterk beïnvloeden. We kunnen dit het beste uitleggen aan de hand van een voorbeeld:

Voorbeeld

Elektricien De Smet doet algemene elektriciteitswerken. Hij bekijkt onze prijs (Kopuur) voor gemengde kabel en ziet staan €2,56/kg. Hij belt naar zijn huidige afnemer en krijgt daar een prijs van €2,50/kg. Geen groot verschil, maar toch besluit hij om onze service eens te proberen om te zien hoe het loopt.

 

Hij vult één van onze containers met kabelresten. Wanneer die vol zit contacteert hij ons om de container te legen/wisselen. Onze chauffeur weegt ter plaatse 300kg aan kabel. Deze krijgt de basiscategorie Kabel: gemengd (>40% Cu) die op het moment van aanvraag aan €2,56/kg staat.

 

Eenmaal de container bij ons aankomt wordt deze gesorteerd. Uit de 300kg halen onze sorteerders 60kg kabel: zwaar (>65% Cu) die op het moment van aanvraag €4,52/kg bedraagt. Hierna krijgt Elektricien De Smet een afrekening met volgende waarden:

    • Kabel: gemengd (>40% Cu): 240kg * €2,56/kg = €614,40
    • Kabel: zwaar (>65% Cu): 60kg * €4,52/kg = €271,2

Totaal: €885,6/kg
Gemiddelde prijs: €885,6/300kg = €2,95/kg

 

Dankzij onze sortering krijgt Elektricien De Smet dus €2,95/kg voor zijn kabel. Op het eerste zicht leek het verschil klein (€2,56/kg bij ons tegenover €2,50/kg bij zijn huidige afnemer), maar door de sortering levert het hem wel €0,45/kg meer op, wat op deze lading neerkomt op een meerprijs van €135.

 

Hiervoor hebben we ook een handige “prijsberekening” tool:

Vragen

Hopelijk hebben we onze prijzen en sortering iets duidelijker kunnen maken. Vergeet niet: onze klantenservice staat altijd klaar om je te helpen met je vragen of opmerkingen. Je kan ons telefonisch bereiken op 051 40 42 50 of via mail op info@kopuur.be

Zoek je een eenvoudige oplossing voor je kabelafval tegen een correcte prijs? Of wil je puur koper van een betrouwbare partner aankopen?
Eén telefoontje of mail volstaat en je wordt meteen geholpen.