Home » Hoe bepalen we de prijs van ons koper?

Hoe bepalen we de prijs van ons koper?

Hoe bepalen we de prijs van ons koper?

Onze prijzen worden wekelijks op maandag aangepast aan de huidige koperkoers. Dit doen we om u de meest actuele prijs te kunnen garanderen.

 

Bij Kopuur vinden we transparantie erg belangrijk. Daarom willen we graag uitleggen hoe we deze prijs elke week berekenen. Om deze te kunnen berekenen hebben we kennis nodig van enkele factoren.

Factoren prijsberekening

De koperkoers

De koperkoers wordt bepaald op de London Metal Exchange (LME). Dit is de officiële koperkoers voor Europa. De LME-prijs is gebaseerd op vraag, aanbod en speculatie van kopers op de wereldmarkt.

 

Afslag

Op de LME-prijs wordt een afslag gehanteerd die wordt opgelegd door de smelterijen. Deze afslag is gebaseerd op hun huidige kosten en risico. Over het algemeen is hoe hoger de koperkoers, hoe hoger de afslag.

 

Omwerkingskost

Daarnaast voegen we nog een omwerkingskost toe. Deze kost is gebaseerd op onze huidige kostprijs voor het verwerken van de kabel.

De berekening

De uiteindelijke prijs van ons koper wordt berekend als volgt:

 

(LME-prijs – afslag) * percentage koper – omwerkingskost = Kopuur-prijs

Waarom is transparantie belangrijk?

We vinden het belangrijk dat we transparant zijn over hoe we onze prijzen bepalen. Zo kunt u er zeker van zijn dat wij een eerlijke prijs betalen voor uw koper.

Zoek je een eenvoudige oplossing voor je kabelafval tegen een correcte prijs? Of wil je puur koper van een betrouwbare partner aankopen?
Eén telefoontje of mail volstaat en je wordt meteen geholpen.